Veelgestelde vragen over BRITA filters en patronen

Algemene

We willen je de best mogelijke producten aanbieden. Met de komst van de MAXTRA PRO waterfilter hebben we een enorme stap vooruit gezet, niet alleen qua prestatie maar ook qua duurzaamheid.

We zijn er vast van overtuigd dat de MAXTRA PRO onze meest duurzame waterfilter ooit is en daarmee het juiste product voor de toekomst van BRITA, ons milieu en voor jullie, onze zeer gewaardeerde klanten. Met de introductie van de BRITA MAXTRA PRO ALL-IN-1 waterfilter en de BRITA MAXTRA PRO KALK EXPERT waterfilter kunnen we nog specifieker en individueler inspelen op jouw wensen, smaken en de specifieke kwaliteit van het kraanwater in het gebied waar je woont.

De standaardverpakking van een BRITA waterfilterkan bevat meestal een gratis MAXTRA PRO ALL-IN-1 filter. Kijk op de verpakking van jouw product om te zien welk filterpatroon voor jouw locatie wordt meegeleverd.

Milieubewust handelen is voor ons erg belangrijk. Daarom hebben we sinds 1992 ons eigen recyclingprogramma voor gebruikte filterpatronen. We kunnen de filters natuurlijk enkel recycleren als we ze ook effectief terug ontvangen. Aarzel dus niet om jouw BRITA filterpatronen naar ons terug te sturen.  

Helaas kunnen we niet in alle landen recyclingopties aanbieden. Ga voor meer informatie over jouw lokale recyclingopties naar onze website www.brita.net/recycling 

Voor BRITA waterfilters geldt eenzelfde recyclingproces: De filterpatronen worden lokaal ingezameld en vervoerd naar onze recyclingfabriek in Duitsland. Op onze website www.brita.net/recycling kun je informatie vinden over hoe het recyclingproces precies verloopt.

Zowel het MAXTRA PRO waterfilterpatroon als de MicroDisc waterfilter is zo ontworpen dat ze gemakkelijk en snel geplaatst kunnen worden.

MAXTRA PRO waterfilterpatroon:
Vul een kan of schaal met water. Dompel de MAXTRA PRO filter onder in koud water en schud deze langzaam heen en weer om eventuele luchtbellen te verwijderen. Plaats het filterpatroon in de trechter van de kan en laat tweemaal water door de filter lopen. Nadat je de eerste twee liter hebt laten weglopen, is het BRITA waterfilterpatroon klaar voor gebruik.

MicroDisc waterfilter:
Voordat je de MicroDisc voor het eerst gebruikt, plaats je hem onder stromend water en wrijf ongeveer 30 seconden zacht met je vingers over beide kanten. Dit verwijdert effectief het losse koolstofresidu dat aanwezig kan zijn.

Na het plaatsen van een nieuw MAXTRA PRO waterfilterpatroon houd je de START-knop op de BRITA Meter ongeveer 6 seconden ingedrukt. Als er vier balkjes op het display verschijnen en ‘OK’ oplicht, heb je de BRITA Meter geactiveerd en het MAXTRA PRO waterfilterpatroon zal het water correct filteren.

Om de resterende levensduur van je MAXTRA PRO waterfilterpatroon te bepalen, kijk je naar het percentage dat in balkjes op het display wordt weergegeven. Knipperende waterdruppeltjes die van boven naar beneden over het display bewegen, geven een actief filtratieproces aan. Als het pictogram van het lege filterpatroon ‘NEW’ knippert, is het tijd om je MAXTRA PRO waterfilterpatroon te vervangen.

Je moet het filterpatroon minimaal eenmaal per 4 weken vervangen. Op die manier zul je genieten van optimale prestaties van jouw BRITA filterpatroon.

Controleer welk type waterfilterpatronen je thuis gebruikt. BRITA kan enkel voor originele BRITA waterfilterpatronen een ‘PerfectFit’ garanderen.

Bewaar uw BRITA gefilterd water op een koele plek, zoals in de koelkast. Houd uw BRITA product ook uit het directe zonlicht en drink het water in de kan binnen een dag op.

Door het filterproces kan het kaliumgehalte in het water iets verhoogd zijn. Eén liter BRITA gefilterd water bevat echter minder kalium dan een appel. Als u een nierziekte hebt of als u uw kaliuminname om een andere reden in de gaten moet houden, kunt u het beste eerst uw arts raadplegen voordat u een waterfilter gebruikt.

Nee. BRITA waterfilters die harskorreltjes en actieve koolstof bevatten reduceren stoffen die de smaak en het uiterlijk kunnen beïnvloeden uit kraanwater. Het proces is slechts gedeeltelijk gedemineraliseerd. Gedistilleerd water daarentegen is volledig gedemineraliseerd. Daarom is gefilterd water niet geschikt voor gebruik wanneer gedestilleerd water vereist is, zoals bij accu’s voor auto’s.

Hardheid van het water is te verdelen in twee categorieën: permanente hardheid en tijdelijke hardheid. Permanente hardheid heeft geen invloed op de smaak van het water of op de werking van uw huishoudelijke apparatuur. Tijdelijke hardheid heeft invloed op de smaak van voedsel of dranken die worden bereid met warm water. Verder zorgt het voor kalkaanslag in huishoudelijke apparatuur waarmee water wordt verwarmd, zoals fluitketels, stoomstrijkijzers, koffiezetapparaten en vaatwassers.

Door de tijdelijke hardheid van het water te verlagen, reduceren BRITA waterfilterpatronen smaak- en geurverstorende substanties en kalkaanslag. Door de verlaagde hardheid bereidt u heerlijke warme dranken en smakelijke maaltijden, en zorgt u voor minder kalkaanslag in uw keukenapparatuur.

Indien juist opgeslagen blijven alle originele BRITA filterpatronen meerdere jaren goed. Juist opslaan betekent op een temperatuur tussen 1 °C en 50 °C, zonder invloed van direct zonlicht of hitte. Het patroon moet ook in de originele, verzegelde verpakking worden bewaard.

Alle BRITA waterfilters leveren hoge filtratieprestaties en verminderen stoffen die een negatieve invloed kunnen hebben op de smaak of geur. BRITA waterfilters zijn bovendien eenvoudig te installeren en op te slaan.

BRITA MAXTRA+ waterfilter:

Het BRITA MAXTRA+ waterfilter biedt tot vier weken lang en 100 liter fris gefilterd water. De harskorreltjes reduceren zowel de carbonaathardheid (kalk) als metalen als koper en lood. De actieve koolstof reduceert stoffen die de smaak kunnen aantasten.

BRITA MicroDisc waterfilter:

De compacte en krachtige BRITA MicroDisc filtert tot 150 liter water en gaat tot vier weken lang mee. De technologie stopt ongewenste elementen die de smaak van water beïnvloeden, terwijl mineralen zoals calcium en magnesium worden doorgelaten.

Ja. De inhoud van alle BRITA patronen is gecertificeerd voor levensmiddelenkwaliteit en is dus absoluut onschadelijk, zelfs als er per ongeluk delen worden ingeslikt.

U kunt zowel de BRITA MAXTRA+ als de BRITA MicroDisc snel en eenvoudig installeren.

BRITA MAXTRA+ filterpatroon:

Vul eenvoudigweg een kan of schaal met water. Dompel het BRITA MAXTRA+ filterpatroon onder in koud water en schud het patroon rustig heen en weer om eventuele luchtbellen te verwijderen. Plaats het filterpatroon in de trechter van de kan en laat tweemaal water door het filter lopen. Nadat u de eerste twee liters hebt laten weglopen, is het BRITA filterpatroon klaar voor gebruik.

BRITA MicroDisc:

Voordat u de MicroDisc voor het eerst gebruikt, plaatst u het onder stromend water en wrijft u ongeveer 30 seconden zacht met uw vingers over beide kanten. Dit verwijdert effectief het losse koolstofresidu dat aanwezig kan zijn.

Als het BRITA filterpatroon helemaal opgebruikt is, stopt het gewoon met filteren. Het filterpatroon lekt geen verontreiniging terug in het gefilterde water.

Nee. BRITA patronen zijn niet gemaakt om fluoride te verwijderen. Een beetje fluoride is van nature aanwezig in kraanwater, en sommige waterbedrijven voegen nog meer fluoride toe aan het water. Als u zich zorgen maakt over de aanwezigheid van fluoride in uw kraanwater, moet u navraag doen bij uw waterleverancier.

Afhankelijk van welk BRITA waterfiltersysteem u gebruikt, houden de BRITA Meter, BRITA Memo of BRITA Smart Light de capaciteit van uw filter bij. Raadpleeg voor meer informatie de producthandleiding.

Voordelen

Kraanwater wordt streng gereguleerd en gecontroleerd, maar kan stoffen bevatten die de smaak en het uiterlijk ervan negatief beïnvloeden. Een BRITA waterfilter reduceert het volgende in het kraanwater:

• carbonaathardheid/kalk (calcium- en magnesium-ionen)
• geur- en smaakverstorende stoffen (indien aanwezig)
• metalen als lood en koper die via de leidingen in huis in het kraanwater terecht kunnen komen

BRITA gefilterd water biedt jou en jouw gezin de ideale basis voor een heerlijk aromatisch kopje thee of koffie. Perfect voor de bereiding van warme maaltijden en beschermt huishoudelijke apparatuur effectief tegen kalkaanslag.

Deze voordelen gelden voor BRITA waterfilters die met ionenwisselaar en actieve koolstof werken, zoals bijvoorbeeld de MAXTRA PRO waterfilterpatronen. Een uitzondering is de MicroDisc waterfilter, die met actieve koolstof werkt. Deze is ontwikkeld als een mobiele en ongecompliceerde oplossing om zo de smaak van koud water te optimaliseren. Hij past in de waterfilterkaraf en de waterfilterflessen.

Alle BRITA waterfilters leveren hoge filtratieprestaties en verminderen effectief een aantal stoffen, zoals chloor, die smaak of geur kunnen beïnvloeden. Bovendien zijn BRITA waterfilters eenvoudig te plaatsen, in te stellen en te bewaren.

MAXTRA PRO waterfilter:
De BRITA MAXTRA PRO waterfilter levert tot vier weken en 150 liter heerlijk gefilterd water*. De harskorreltjes reduceren zowel de carbonaathardheid (kalk) als metalen zoals lood en koper, die via de leidingen in huis in het kraanwater terecht kunnen komen. De actieve koolstof reduceert substanties die de neutrale smaak van kraanwater verstoren.

MicroDisc waterfilter:
De compacte en krachtige BRITA MicroDisc filtert tot 150 liter water en gaat één maand mee. Deze filter blokkeert ongewenste elementen die invloed hebben op de smaak van water, terwijl mineralen zoals calcium en magnesium worden doorgelaten.
 

*ALL-IN-1 waterfilterpatroon getest volgens EN17093, zorgt voor vermindering van kalk tot maximaal 120L.

In stoomstrijkijzers kun je om kalkaanslag tegen te gaan beter BRITA gefilterd water dan kraanwater gebruiken. De meeste stoomstrijkijzers hebben echter een aluminium strijkzool, waar je nog beter gedemineraliseerd water voor kunt gebruiken. Gefilterd water is ideaal voor strijkijzers met een verchroomde stalen strijkzool. Als je niet zeker weet welk type strijkijzer je gebruikt, moet je de gebruiksaanwijzing lezen of contact opnemen met de fabrikant van het strijkijzer.

Dit geldt voor BRITA waterfilters die werken met harskorreltjes en actieve koolstof, zoals bijv. de MAXTRA PRO waterfilterpatronen. 

BRITA producten reduceren plastic afval, hebben een aanzienlijk lagere CO2-voetafdruk dan flessenwater en leveren dus een belangrijke bijdrage aan een duurzamere samenleving. Als bedrijf willen we zo een bijdrage leveren door de milieueffecten van onze bedrijfsactiviteiten tot een minimum te reduceren terwijl we tegelijkertijd blijven ontwikkelen en groeien.

Het is beter om BRITA gefilterd water te gebruiken in plaats van kraanwater in stoomstrijkijzers om kalkaanslag te helpen reduceren. Voor de meeste stoomstrijkijzers met een aluminium basis wordt gedemineraliseerd water aanbevolen voor optimale prestaties. Gefilterd water is ideaal voor strijkijzers met een verchroomde stalen basis. Als u niet zeker weet welk strijkijzer u hebt, raadpleeg dan uw gebruiksaanwijzing of neem contact op met de fabrikant van uw strijkijzer.

Dit geldt voor BRITA waterfilters op basis van harskorreltjes en actieve koolstof, bijv. MAXTRA+ filterpatronen. 

BRITA MAXTRA+

Om te kunnen blijven genieten van hoogwaardig BRITA gefilterd water moet u het filterpatroon regelmatig vervangen.

De levensduur van een filterpatroon hangt af van de lokale waterkwaliteit. Als het drinkwater een carbonaathardheid van 10 -12°dH heeft, moet het filterpatroon na 100 liter water worden vervangen. Als het water harder is of als er meer water wordt gedronken, zal de levensduur van het filterpatroon korter zijn.

Het filterpatroon moet minimaal eenmaal per vier weken worden vervangen.

Geen probleem, dat is niet erg. Het filterpatroon werkt even goed als het droog of vochtig is.

Het filtermateriaal van een MAXTRA+ filterpatroon bevat een mix van harskorreltjes en actieve koolstof die zijn getest op levensmiddelenkwaliteit. De harskorreltjes reduceren de carbonaathardheid (kalk) en metalen, zoals koper en lood, die in de waterleiding in huis kunnen voorkomen. De actieve koolstof filtert substanties die de smaak en geur van leidingwater aantasten.

A) U hebt geen origineel BRITA MAXTRA filterpatroon gebruikt

B) U hebt het MAXTRA filterpatroon niet goed in uw waterfilterkan aangebracht. Druk het filter nog een beetje verder in de trechter en probeer het opnieuw. 

Nee, uw kan is niet kapot! Wat u kunt horen is de klep in de trechter die wat ruimte moet hebben om te bewegen. U hoeft niets te doen. Door dit te doen, zorgt BRITA ervoor dat al het kraanwater op betrouwbare wijze door het filterpatroon wordt gefilterd. BRITA heeft op die manier de waterfilters verbeterd door de trechter te bewerken om de perfecte pasvorm van het BRITA filterpatroon te garanderen. 

Onze Duitse ingenieurs streven er altijd naar om de best mogelijke oplossing te vinden en onze bestaande producten te verbeteren. Zo hebben ze het PerfectFit-systeem ontwikkeld dat ervoor zorgt dat onze filters perfect in onze waterfilterkannen passen en op die manier al het kraanwater betrouwbaar gefilterd wordt. Het water loopt alleen door het filterpatroon als een BRITA MAXTRA+ filterpatroon stevig en goed wordt aangebracht.

Dat is gewoon actieve koolstof, afkomstig uit het BRITA filter. De korreltjes actieve koolstof zijn gemaakt van kokosnootschalen. Net als alle natuurlijke producten zijn kokosnootschalen onderhevig aan natuurlijke kwaliteitsverschillen. Soms leidt dit tot losse deeltjes koolstof die in uw gefilterde water komen. Prepareer uw filterpatroon zoals beschreven in de producthandleiding om het koolstofresidu uit het patroon te verwijderen.

BRITA MicroDisc

BRITA MicroDisc waterfilters maken gebruik van Pure-Taste-Technologie om ongewenste stoffen uit het water te filteren en tegelijkertijd mineralen door te laten. Het belangrijkste ingrediënt in de BRITA MicroDisc waterfilters is fijnkorrelige actieve koolstof gemaakt van natuurlijke kokosnootschalen, die een zeer fijne structuur hebben. Deze fijne structuur heeft een zeer groot binnenoppervlak met miljoenen kleine poriën die ongewenste stoffen zoals chloor en andere smaakverstorende stoffen en microdeeltjes (≥ 15 μm) opvangen en vasthouden. Om de massieve filter van de BRITA MicroDisc te maken, zijn een niet-geweven stof en een kleine hoeveelheid bindmiddel nodig om de korrelvormige actieve koolstof samen te binden. Alle ingrediënten zijn getest op levensmiddelenkwaliteit.

Voor optimale prestaties en hygiëne raden wij je aan je BRITA MicroDisc waterfilter na 4 weken te vervangen.

1. Scan de QR-code op de verpakking met je smartphone.

2. Je kalender wordt geopend met een vierwekelijkse herinnering voor het vervangen van je filter. Voeg deze herinnering toe aan je persoonlijke kalender. De kalender zal je er nu elke vier weken aan herinneren om je waterfilter te vervangen.

Voordat je de BRITA MicroDisc waterfilter voor het eerst gebruikt, dien je beide zijden van de filter gedurende ongeveer 30 seconden grondig af te spoelen onder warm stromend water om eventuele resten van de actieve koolstof te verwijderen.

Gedurende de eerste paar liters kan het lijken alsof de BRITA MicroDisc waterfilter langzaam filtert, omdat het de optimale waterstroom nog niet heeft bereikt. In dit geval kun je hem gedurende één minuut in warm water laten weken om de waterstroom te optimaliseren.

Ja, mineralen gaan door de BRITA MicroDisc waterfilters. De filters zijn ontworpen om ongewenste stoffen (bijvoorbeeld chloor, microdeeltjes en onzuiverheden) uit het water te filteren en tegelijkertijd mineralen (bijv. calcium en magnesium) door te laten.

Gooi gebruikte BRITA MicroDisc waterfilters weg bij het gewone afval. Hoewel BRITA MicroDisc waterfilters een grote hoeveelheid biologische ingrediënten bevatten, is een kleine hoeveelheid niet biologisch en daarom zijn BRITA MicroDisc waterfilters niet composteerbaar.

Hoewel ze dezelfde filter gebruiken, gebruiken BRITA waterfilterflessen en BRITA waterfilterkaraffen een andere filtratiemethode.

BRITA waterfilterkaraffen met zwaartekrachtfiltratie bieden over het algemeen een langere contacttijd van verontreiniging met de actieve koolstof, waardoor de filtercapaciteit en levensduur toenemen. BRITA MicroDisc waterfilters gaan tot wel 150 liter mee.

Met BRITA waterfilterflessen wordt het water gefilterd terwijl je drinkt. De aanzuiging resulteert in een hoger doorstroomvolume en een kortere contacttijd met de actieve koolstof. BRITA MicroDisc waterfilters kunnen tot 60 liter water filteren.

BRITA MAXTRA PRO

De MAXTRA PRO waterfilter is in veel opzichten een verbeterde versie van de vorige MAXTRA+ filter:

• Door een extra zeef in de onderkant van het filterpatroon te integreren, worden zelfs de kleinste deeltjes in het water beter vastgehouden.

• 50% biobased materiaal voor deksel en trechter (massabalans methode)

• De filtercapaciteit is met 50% verhoogd van 100 liter naar 150 liter*

Er zijn nu twee filters beschikbaar in plaats van één, voor meer keuze om te genieten van heerlijk water:

• MAXTRA PRO ALL-IN-1
Vermindering van kalkaanslag, smaakverstorende stoffen als chloor en onzuiverheden voor heerlijk gefilterd water, zowel warm als koud water. Ontworpen voor gebieden met zacht tot hard water.
 
• MAXTRA PRO KALK EXPERT
Ultieme bescherming tegen kalkaanslag voor apparaten en veeleisende gebruikers. Ontworpen voor hard tot zeer hard water.
 

*ALL-IN-1 waterfilterpatroon getest volgens EN17093, zorgt voor vermindering van kalk tot maximaal 120L.

Om nog beter tegemoet te komen aan je persoonlijke waterbehoeften, heeft BRITA twee verschillende waterfilters ontwikkeld.

De MAXTRA PRO ALL-IN-1 waterfilter wordt aanbevolen voor gebieden met zacht en hard water en biedt de beste smaakbeleving. Deze reduceert effectief chloor, herbiciden, pesticiden en medicijnresten, indien deze in het water aanwezig zijn. Het vermindert metalen zoals lood en koper die via de leidingen in huis in je kraanwater terecht kunnen komen, evenals deeltjes uit leidingen. Het vermindert mild de hardheid van het water en is ideaal voor jouw dagelijkse hydratatie.

De MAXTRA PRO KALK EXPERT wordt aanbevolen voor gebieden met hard en zeer hard water en biedt de ultieme bescherming tegen kalkaanslag. Deze vermindert kalkaanslag met 50% in vergelijking met de MAXTRA PRO ALL-IN-1 filter en beschermt jouw waterkoker en koffiezetapparaat extra tegen kalkaanslag. De filter houdt deeltjes uit de leidingen tegen, reduceert chloor en stoffen die de smaak, het uiterlijk en de geur van je leidingwater aantasten. Thee en koffie krijgen daardoor een vollere smaak.

A) Je gebruikt geen origineel BRITA MAXTRA PRO waterfilterpatroon.
B) Je hebt het MAXTRA PRO filterpatroon niet geheel in je waterfilterkan geplaatst. Druk het filterpatroon iets meer naar beneden in de trechter en probeer het opnieuw.
C) Je hebt het MAXTRA PRO filterpatroon niet voorbereid volgens de instructies op de verpakking.

Geen zorgen, dat is volkomen normaal. Of het vochtig of droog is heeft geen invloed op de prestaties van het waterfilter.

Dat is de actieve koolstof, afkomstig uit het filterpatroon. De korreltjes actieve koolstof zijn gemaakt van kokosnootschalen. Net als alle natuurlijke producten zijn kokosnootschalen onderhevig aan natuurlijke kwaliteitsverschillen. Soms leidt dit tot losse deeltjes koolstof die in het gefilterde water terechtkomen. Door je waterfilter voor te bereiden zoals beschreven in de producthandleiding, kun je dit stof verwijderen.

Als het BRITA filterpatroon helemaal is opgebruikt, stopt het gewoon met filteren. Het filterpatroon lekt geen verontreiniging terug in het gefilterde water. 

BRITA PerfectFit zorgt ervoor dat het BRITA waterfilterpatroon perfect in jouw BRITA waterfilterkan past, zodat al het kraanwater betrouwbaardoor het filterpatroon gefilterd wordt. Het water zal alleen vlot door de waterfilterkan stromen als een BRITA MAXTRA PRO filterpatroon stevig en correct is geplaatst.

Om met BRITA van heerlijk gefilterd water te kunnen genieten, moet je het waterfilterpatroon regelmatig vervangen.

De levensduur van een filterpatroon hangt af van de lokale waterkwaliteit. Als jouw kraanwater een hardheidsniveau van 10 -12° dH heeft, moet het waterfilterpatroon na het filteren van 150 liter water worden vervangen. Als het water harder is of het waterverbruik hoger, verkort ook de levensduur van het filterpatroon.

Het waterfilterpatroon moet minimaal eenmaal per vier weken worden vervangen.

Bij BRITA streven we er steeds naar onze producten te verbeteren en de perfecte oplossing voor jou te ontwikkelen. Door onze voortdurende research en productontwikkeling hebben we de filterprestaties van onze MAXTRA PRO filterpatronen met 50% kunnen verhogen.* Met jouw MAXTRA PRO waterfilterpatroon kun je nu tot 150 liter leidingwater filteren en zo heerlijk water drinken, zonder additioneel plastic afval te produceren. 


*ALL-IN-1 waterfilterpatroon getest volgens EN17093, zorgt voor vermindering van kalk tot maximaal 120L.

De maximale levensduur van een MAXTRA PRO filterpatroon is 150 liter/4 weken. BRITA beveelt aan om de waterfilterpatroon regelmatig te vervangen.

Als je een BRITA waterfilterkan met BRITA Smart Light bezit, neem die dan als indicator voor de volgende vervanging van je waterfilter. De intelligente sensor meet niet alleen de tijd sinds de laatste vervanging van het filterpatroon, maar registreert ook de hoeveelheid gefilterd water. 

Ja. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, zijn de MAXTRA PRO filters compatibel met alle BRITA waterfilterkannen, ook die met de PerfectFit-functie.

Ons gecertificeerd biobased materiaal bestaat uit residu van de voedingsindustrie, bijvoorbeeld vanuit het raffineren van plantaardige olie. Deze plantaardige grondstoffen zijn niet langer geschikt voor consumptie en worden ingezameld bij de voedingsindustrie en bij restaurants. 

De MAXTRA PRO ALL-IN-1 filter is perfect voor de dagelijkse bereiding en filtratie van kraanwater. Je verkrijgt zacht, gefilterd, heerlijk smakend water en je beschermt je waardevolle keukenapparatuur tegen kalkaanslag.

Een overzicht:
• Heerlijke koude dranken
• Aromatische thee en koffie
• Direct gefilterd water om te koken
• Bescherming van apparatuur en vermindering van kalk

Met het MAXTRA PRO ALL-IN-1 filterpatroon kun je zowel heerlijke warme als koude dranken bereiden. De waterfilter is vooral geschikt in gebieden waar het leidingwater zacht tot hard is.

Let op: het officiële advies voor het koken van kraanwater geldt ook voor BRITA gefilterd water. De algemene regel is: eerst filteren, dan koken.

De MAXTRA PRO KALK EXPERT waterfilter is perfect geschikt om een vollere smaak van thee en koffie te verkrijgen. Deze waterfilter biedt is tevens een betrouwbare bescherming tegen kalkaanslag van je huishoudelijke apparaten (50% betere bescherming tegen kalkaanslag in vergelijking met de MAXTRA PRO ALL-IN-1). Het filterpatroon is daarom speciaal ontworpen voor gebieden met hard tot zeer hard water.

Een overzicht:
• Aromatische thee en koffie
• Beste bescherming van apparaten en vermindering van kalkaanslag
• Geschikt voor gebieden met zeer hard water
• Direct gefilterd water om te koken

Met de MAXTRA PRO KALK EXPERT waterfilter kun je zowel heerlijke warme als koude dranken bereiden. De filter is bijzonder geschikt voor gebieden waar het kraanwater hard tot zeer hard is.

Let op: het officiële advies voor het koken van kraanwater geldt ook voor BRITA gefilterd water. De regel is: eerst filteren, dan koken.

Neem contact met ons op

Neem contact op met onze klantenservice voor vragen over onze BRITA producten en reserveonderdelen of waterfiltratie.

Telefoonnummer: 00800 147 896 32

Ma. - Vr. van 09.00 - 18.00 uur
Gratis vanaf een vaste lijn (bij mobiel bellen zijn afwijkingen mogelijk)

Vragen over uw bestelling? Neem contact op met het serviceteam van onze webshop.

Telefoonnummer: 00800 147 896 32

Ma. - Vr. van 09.00 - 18.00 uur
Gratis vanaf een vaste lijn (bij mobiel bellen zijn afwijkingen mogelijk)

  • Vragen? Stel uw vragen direct aan ons team.
  • Bel gratis vanaf een vaste lijn (voor een mobiel gesprek kunnen kosten worden gerekend).