Veelgestelde vragen over BRITA filters en patronen

Algemene

1. Scan de QR-code van de verpakking met uw smartphone (Android: QR Code-app vereist/iPhone: geïntegreerd in de camera)

2. Uw kalender wordt geopend met een 4-wekelijkse kalenderinvoer voor de filterwisseling. Sla de BRITA kalenderinvoer op in uw agenda. Uw kalender zal u nu elke 4 weken eraan herinneren om uw filter te vervangen.

U kunt zowel de BRITA MAXTRA+ als de BRITA MicroDisc snel en eenvoudig installeren.

BRITA MAXTRA+ filterpatroon:

Vul eenvoudigweg een kan of schaal met water. Dompel het BRITA MAXTRA+ filterpatroon onder in koud water en schud het patroon rustig heen en weer om eventuele luchtbellen te verwijderen. Plaats het filterpatroon in de trechter van de kan en laat tweemaal water door het filter lopen. Nadat u de eerste twee liters hebt laten weglopen, is het BRITA filterpatroon klaar voor gebruik.

BRITA MicroDisc:

Voordat u de MicroDisc voor het eerst gebruikt, plaatst u het onder stromend water en wrijft u ongeveer 30 seconden zacht met uw vingers over beide kanten. Dit verwijdert effectief het losse koolstofresidu dat aanwezig kan zijn.

Alle BRITA waterfilters leveren hoge filtratieprestaties en verminderen stoffen die een negatieve invloed kunnen hebben op de smaak of geur. BRITA waterfilters zijn bovendien eenvoudig te installeren en op te slaan.

BRITA MAXTRA+ waterfilter:

Het BRITA MAXTRA+ waterfilter biedt tot vier weken lang en 100 liter fris gefilterd water. De harskorreltjes reduceren zowel de carbonaathardheid (kalk) als metalen als koper en lood. De actieve koolstof reduceert stoffen die de smaak kunnen aantasten.

BRITA MicroDisc waterfilter:

De compacte en krachtige BRITA MicroDisc filtert tot 150 liter water en gaat tot vier weken lang mee. De technologie stopt ongewenste elementen die de smaak van water beïnvloeden, terwijl mineralen zoals calcium en magnesium worden doorgelaten.

Ja. De inhoud van alle BRITA patronen is gecertificeerd voor levensmiddelenkwaliteit en is dus absoluut onschadelijk, zelfs als er per ongeluk delen worden ingeslikt.

Als het BRITA filterpatroon helemaal opgebruikt is, stopt het gewoon met filteren. Het filterpatroon lekt geen verontreiniging terug in het gefilterde water.

Nee. BRITA patronen zijn niet gemaakt om fluoride te verwijderen. Een beetje fluoride is van nature aanwezig in kraanwater, en sommige waterbedrijven voegen nog meer fluoride toe aan het water. Als u zich zorgen maakt over de aanwezigheid van fluoride in uw kraanwater, moet u navraag doen bij uw waterleverancier.

Indien juist opgeslagen blijven alle originele BRITA filterpatronen meerdere jaren goed. Juist opslaan betekent op een temperatuur tussen 1 °C en 50 °C, zonder invloed van direct zonlicht of hitte. Het patroon moet ook in de originele, verzegelde verpakking worden bewaard.

Bewaar uw BRITA gefilterd water op een koele plek, zoals in de koelkast. Houd uw BRITA product ook uit het directe zonlicht en drink het water in de kan binnen een dag op.

Afhankelijk van welk BRITA waterfiltersysteem u gebruikt, houden de BRITA Meter, BRITA Memo of BRITA Smart Light de capaciteit van uw filter bij. Raadpleeg voor meer informatie de producthandleiding.

Door het filterproces kan het kaliumgehalte in het water iets verhoogd zijn. Eén liter BRITA gefilterd water bevat echter minder kalium dan een appel. Als u een nierziekte hebt of als u uw kaliuminname om een andere reden in de gaten moet houden, kunt u het beste eerst uw arts raadplegen voordat u een waterfilter gebruikt.

Nee. BRITA waterfilters die harskorreltjes en actieve koolstof bevatten reduceren stoffen die de smaak en het uiterlijk kunnen beïnvloeden uit kraanwater. Het proces is slechts gedeeltelijk gedemineraliseerd. Gedistilleerd water daarentegen is volledig gedemineraliseerd. Daarom is gefilterd water niet geschikt voor gebruik wanneer gedestilleerd water vereist is, zoals bij accu’s voor auto’s.

Hardheid van het water is te verdelen in twee categorieën: permanente hardheid en tijdelijke hardheid. Permanente hardheid heeft geen invloed op de smaak van het water of op de werking van uw huishoudelijke apparatuur. Tijdelijke hardheid heeft invloed op de smaak van voedsel of dranken die worden bereid met warm water. Verder zorgt het voor kalkaanslag in huishoudelijke apparatuur waarmee water wordt verwarmd, zoals fluitketels, stoomstrijkijzers, koffiezetapparaten en vaatwassers.

Door de tijdelijke hardheid van het water te verlagen, reduceren BRITA waterfilterpatronen smaak- en geurverstorende substanties en kalkaanslag. Door de verlaagde hardheid bereidt u heerlijke warme dranken en smakelijke maaltijden, en zorgt u voor minder kalkaanslag in uw keukenapparatuur.

Voordelen

BRITA producten reduceren plastic afval, hebben een aanzienlijk lagere CO2-voetafdruk dan flessenwater en leveren dus een belangrijke bijdrage aan een duurzamere samenleving. Als bedrijf willen we zo een bijdrage leveren door de milieueffecten van onze bedrijfsactiviteiten tot een minimum te reduceren terwijl we tegelijkertijd blijven ontwikkelen en groeien.

Het is beter om BRITA gefilterd water te gebruiken in plaats van kraanwater in stoomstrijkijzers om kalkaanslag te helpen reduceren. Voor de meeste stoomstrijkijzers met een aluminium basis wordt gedemineraliseerd water aanbevolen voor optimale prestaties. Gefilterd water is ideaal voor strijkijzers met een verchroomde stalen basis. Als u niet zeker weet welk strijkijzer u hebt, raadpleeg dan uw gebruiksaanwijzing of neem contact op met de fabrikant van uw strijkijzer.

Dit geldt voor BRITA waterfilters op basis van harskorreltjes en actieve koolstof, bijv. MAXTRA+ filterpatronen. 

Drinkwater wordt strikt gereguleerd en gecontroleerd, maar kan stoffen bevatten die de smaak en het uiterlijk ervan aantasten. Een BRITA waterfilter kan het waterverbruik reduceren:

  • carbonaathardheid/kalk (calcium- en magnesiumionen)
  • lood en koper

BRITA gefilterd water biedt u en uw gezin de ideale basis voor aromatische warme dranken, zoals koffie en thee. Het is ideaal voor het koken en beschermt huishoudelijke apparatuur tegen kalkaanslag.

Deze voordelen zijn van toepassing op BRITA waterfilters op basis van ionenwisselaar en actieve koolstof, bijv. MAXTRA+ filterpatronen. Een uitzondering is het MicroDisc waterfilter, dat is gebaseerd op actieve koolstof. Het is ontwikkeld als een mobiele en gemakkelijke oplossing om de smaak van koud water te optimaliseren. Het past in de waterfilterkaraf en de waterfilterflessen.

BRITA MAXTRA+

1. Scan de QR-code van de verpakking met uw smartphone (Android: QR Code-app vereist/iPhone: geïntegreerd in de camera)

2. Uw kalender wordt geopend met een 4-wekelijkse kalenderinvoer voor de filterwisseling. Sla de BRITA kalenderinvoer op in uw agenda. Uw kalender zal u nu elke 4 weken eraan herinneren om uw filter te vervangen.

A) U hebt geen origineel BRITA MAXTRA+ filterpatroon gebruikt

B) U hebt het MAXTRA+ filterpatroon niet goed in uw waterfilterkan aangebracht. Druk het filter nog een beetje verder in de trechter en probeer het opnieuw. 

Nee, uw kan is niet kapot! Wat u kunt horen is de klep in de trechter die wat ruimte moet hebben om te bewegen. U hoeft niets te doen. Door dit te doen, zorgt BRITA ervoor dat al het kraanwater op betrouwbare wijze door het filterpatroon wordt gefilterd. BRITA heeft op die manier de waterfilters verbeterd door de trechter te bewerken om de perfecte pasvorm van het BRITA filterpatroon te garanderen. 

Onze Duitse ingenieurs streven er altijd naar om de best mogelijke oplossing te vinden en onze bestaande producten te verbeteren. Zo hebben ze het PerfectFit-systeem ontwikkeld dat ervoor zorgt dat onze filters perfect in onze waterfilterkannen passen en op die manier al het kraanwater betrouwbaar gefilterd wordt. Het water loopt alleen door het filterpatroon als een BRITA MAXTRA+ filterpatroon stevig en goed wordt aangebracht.

Dat is gewoon actieve koolstof, afkomstig uit het BRITA filter. De korreltjes actieve koolstof zijn gemaakt van kokosnootschalen. Net als alle natuurlijke producten zijn kokosnootschalen onderhevig aan natuurlijke kwaliteitsverschillen. Soms leidt dit tot losse deeltjes koolstof die in uw gefilterde water komen. Prepareer uw filterpatroon zoals beschreven in de producthandleiding om het koolstofresidu uit het patroon te verwijderen.

Om te kunnen blijven genieten van hoogwaardig BRITA gefilterd water moet u het filterpatroon regelmatig vervangen.

De levensduur van een filterpatroon hangt af van de lokale waterkwaliteit. Als het drinkwater een carbonaathardheid van 10 -12°dH heeft, moet het filterpatroon na 100 liter water worden vervangen. Als het water harder is of als er meer water wordt gedronken, zal de levensduur van het filterpatroon korter zijn.

Het filterpatroon moet minimaal eenmaal per vier weken worden vervangen.

Geen probleem, dat is niet erg. Het filterpatroon werkt even goed als het droog of vochtig is.

Het filtermateriaal van een MAXTRA+ filterpatroon bevat een mix van harskorreltjes en actieve koolstof die zijn getest op levensmiddelenkwaliteit. De harskorreltjes reduceren de carbonaathardheid (kalk) en metalen, zoals koper en lood, die in de waterleiding in huis kunnen voorkomen. De actieve koolstof filtert substanties die de smaak en geur van leidingwater aantasten.

De gewone MAXTRA+ verpakkingen in de online shop onderscheiden zich van de recyclingverpakkingen doordat ze met een retourlabel geleverd worden, om achteraf te gebruiken om de filterpatronen te retourneren. Dit om eenvoudig, handig en gratis terugsturen mogelijk te maken. Op deze manier komen je gebruikte waterfilterpatronen in het BRITA recyclingprogramma terecht. 

Hoe de gebruikte filterpatronen van het MAXTRA+ Recyclepack gratis retourneren en recyclen? Bij BRITA recyclen we elk jaar miljoenen gebruikte filterpatronen.
Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van BRITA's DNA - ons recyclingprogramma dateert al van 1992.

  1. Verzamel de gebruikte waterfilterpatronen en laat ze minimaal 4-5 dagen drogen voordat je ze retourneert. De filters zijn klaar voor verzending van zodra je ze kunt schudden.
  2. Verzamel zoveel mogelijk gebruikte filterpatronen van je recyclepack alvorens terug te sturen, want hoe meer gebruikte filterpatronen retourneren in één pakket, des te minder belasting van ons milieu!
  3. Doe de filterpatronen in een verzenddoos, liefst een gebruikte doos om opnieuw te gebruiken.
  4. Plak het retourlabel goed zichtbaar aan de buitenkant van de gesloten doos.
  5. Verwijder of bedek alle oude verzendlabels en barcodes.
  6. Geef je pakket gratis af aan de bezorgdienst, deze vind je terug op het retourlabel.

Voor vragen over het Recyclepack kan je contact opnemen met het online shop serviceteam
Telefoonnummer: 00800 147 896 32
Maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur
Zaterdag van 08.00 uur tot 14.00 uur
Gratis vanaf het vaste net (afwijkingen van de mobiel netwerk mogelijk)

BRITA MicroDisc

1. Scan de QR-code van de verpakking met uw smartphone (Android: QR Code-app vereist/iPhone: geïntegreerd in de camera)

2. Uw kalender wordt geopend met een 4-wekelijkse kalenderinvoer voor de filterwisseling. Sla de BRITA kalenderinvoer op in uw agenda. Uw kalender zal u nu elke 4 weken eraan herinneren om uw filter te vervangen.

Hoewel hetzelfde filter wordt gebruikt, is er een verschil tussen de filtratiemethode van BRITA waterfilterflessen en die van BRITA waterfilterkaraffen:

BRITA waterfilterkaraffen met zwaartekrachtfiltratie bieden over het algemeen een hogere contacttijd van onzuiverheden met de actieve koolstof, waardoor de filterprestaties en levensduur verhoogd worden. De BRITA MicroDisc gaat tot 150 liter mee.

Met de BRITA waterfilterflessen wordt het water gefilterd tijdens het drinken. De zuiging leidt tot een hogere stroomsnelheid en minder contacttijd met de actieve koolstof. Het BRITA MicroDisc waterfilter gaat tot 60 liter mee. 

Gooi gebruikte MicroDiscs weg bij uw restafval. Hoewel de BRITA MicroDisc een grote hoeveelheid biologische ingrediënten bevat, is er een kleine fractie niet-biologische middelen en is de MicroDisc daarom niet composteerbaar. 

Voor optimale prestaties raden we u aan uw BRITA MicroDisc na vier weken te verwisselen. We helpen u eraan te herinneren wanneer u de BRITA MicroDisc moet vervangen:

Herinnering voor het verwisselen van de filterpatronen voor uw waterfilterfles:

Voor de BRITA waterfilterflessen kunt u onze BRITA herinnering voor navulling voor uw smartphone downloaden. Scan eenvoudigweg de QR-code van de verpakking.

Herinnering voor filtervervanging voor uw waterfilterkaraf:

Voor de BRITA waterfilterkaraf kunt u de BRITA Memo op het deksel van de karaf activeren. Hij houdt de levensduur van het filter in de gaten en vertelt u wanneer u het moet vervangen. U kunt ook de BRITA herinnering voor filtervervanging downloaden voor uw smartphone door de QR-code van de verpakking te scannen.

De BRITA MicroDisc maakt gebruik van Pure-Taste-technologie om effectief ongewenste stoffen te filteren terwijl mineralen worden behouden.

Het hoofdingrediënt van de BRITA MicroDisc is een fijnkorrelige actieve koolstof gemaakt van natuurlijke kokosnootschalen die tijdens het carbonisatie- en activeringsproces een zeer poreuze structuur krijgen. Daarom is er een zeer groot binnenoppervlak met miljoenen kleine poriën die ongewenste stoffen en andere smaakverstorende stoffen, microdeeltjes (≥ 30 μm) en sporen van onzuiverheden (bijv. bepaalde pesticiden, herbiciden en hormonen voor zover in uw kraanwater) filteren en vasthouden. Het resultaat is fris en puur smakend water.

Om de vaste vorm van de MicroDisc te verkrijgen, is een vlies en een kleine fractie van een bindmiddel nodig om de gegranuleerde actieve koolstof samen te binden. Alle ingrediënten van de BRITA MicroDisc zijn getest op levensmiddelenkwaliteit. 

Neem contact met ons op

Neem contact op met onze klantenservice voor vragen over onze BRITA producten en reserveonderdelen of waterfiltratie.

Telefoonnummer: 00800 14789632

Ma. - Vr. van 09.00 - 18.00 uur
Gratis vanaf een vaste lijn (bij mobiel bellen zijn afwijkingen mogelijk)

Vragen over uw bestelling? Neem contact op met het serviceteam van onze webshop.

Telefoonnummer: 0800 0201283

Ma. - Vr. van 09.00 - 18.00 uur
Gratis vanaf een vaste lijn (bij mobiel bellen zijn afwijkingen mogelijk)

  • Vragen? Stel uw vragen direct aan ons team.
  • Bel gratis vanaf een vaste lijn (voor een mobiel gesprek kunnen kosten worden gerekend).