BRITA recyclen waterfilters
brita filterpatronen recyclen

Recyclen van filterpatronen

Een schonere wereld begint bij onszelf.
Help ons een verschil te maken.

Een schonere wereld begint bij onszelf. Help ons een verschil te maken.

Een schonere wereld begint bij onszelf. Daarom werken wij graag samen met dealers van onze Professionele Filters om de filterpatronen te recyclen. Alle filters die bij ons terug komen, worden teruggebracht naar onze eigen locatie en alle onderdelen worden hergebruikt.

Service Promise

Wat recyclen wij?

Ionenwisselaar uit de filterpatronen kan opnieuw geactiveerd worden in onze eigen installaties om te gebruiken in nieuwe BRITA filters. Actiefkoolstof heeft in veel gevallen het einde van de levensduur niet bereikt, en wordt elders gebruikt in non-food toepassingen (niet door BRITA). De plastic onderdelen worden vermalen en hier worden weer andere producten van gemaakt. 

Brita Video Placeholder

Zo recyclen wij

1

Filterpatronen komen in recyclingbakken binnen in BRITA’s eigen recyclingcentrum

2

Filterpatronen worden opengebroken en leeggemaakt waarna het plastic wordt gerecycled

3

De ionenwisselaar wordt gescheiden van het actiefkoolstof

4

Het filtermateriaal wordt geregenereerd in opslagtanks

5

De kwaliteit wordt constant gecontroleerd om te voldoen aan de strenge eisen van BRITA.

6

Het filtermateriaal wordt opnieuw gebruikt in nieuwe filterpatronen

Ben jij al partner van BRITA?

Als partner van BRITA kunt u met deze recyclingprocedure uw carbon footprint en afvalstroom aanzienlijk verminderen; weg met de wegwerpmaatschappij!

BRITA Big Box

We vragen simpelweg aan u om de gebruikte filters te verzamelen en wij zullen deze kosteloos bij u ophalen. Dit kunt u bijvoorbeeld klaarzetten op een EURO-pallet, of u kunt gebruik maken van onze Big Box Service. Dit is een uitklapbare bak waar de filters netjes in verzameld kunnen worden. 

Doordat wij de Big Box beschikbaar stellen aan onze klanten, is het mogelijk om de filterpatronen netjes in te zamelen. De plastic bak is stevig, eenvoudig uit te klappen, afsluitbaar, waterdicht, en neemt bovendien maar één palletplaats in beslag. Naast statiegeld, zitten aan het gebruik van de Big Box geen kosten verbonden.

Contacteer uw accountmanager bij BRITA voor meer informatie en bespreek de retour-oplossing die het beste bij uw bedrijf past! Bedankt om ons te helpen de impact op het milieu drastisch te verminderen.