PFAS Header NL versie 2

PFAS

PFAS - Verminder PFAS in jouw drinkwater samen met BRITA

Hoe kan jij PFAS verminderen?

Samen met BRITA

Je hebt er waarschijnlijk al veel over gehoord in de media, PFAS zit in onze bodem en daarmee ook in ons drinkwater. PFAS staat voor Per- en Polyfluoralkylstoffen. In gewoon Nederlands: het is een verzamelnaam van wel duizenden chemische stoffen die in alledaagse producten worden toegepast.

PFAS hebben de vervelende eigenschap om heel langzaam af te breken in de natuur. Dat wil zeggen dat ze zich na verloop van tijd ophopen en in ons grondwater -en daarmee in ons drinkwater- terechtkomen.

Drinkwaterbedrijven, overheden en industrieën zijn allemaal druk bezig om ervoor te zorgen dat jij zo min mogelijk PFAS binnenkrijgt. Toch is Zwijndrecht een van de meest vervuilde omgeving ter wereld: In kaart: meer dan 17.000 vervuilde pfas-sites in Europa, hoogste concentraties in België | Zeeuws nieuws | pzc.nl

Samen kunnen wij de kwaliteit van je drinkwater per direct verbeteren en PFAS in je drinkwater verminderen. Onze filters, met actieve kool gemaakt van kokosnootschalen, zijn bewezen effectief in het verminderen van de meest voorkomende PFAS, zoals PFOS en PFOA. Onafhankelijke testen bewijzen PFAS vermindering tussen de 80% en meer dan 90%. Getest volgens NSF/ANSI 53.

Ontdek hieronder hoe wij je kunnen helpen om PFAS uit je water te halen, zodat je weer met een gerust hart kunt genieten van een verfrissend glas water. Samen sterk tegen PFAS!

Zo verminder jij PFAS in je drinkwater

Ontdek de producten die tussen de 80% en meer dan 90% PFAS verminderen uit je drinkwater

ALL-IN-ONE

De MAXTRA PRO ALL-IN-1 filterpatroon past op alle BRITA kannen. Filter PFAS met je kan en geniet van een puur glas water.

ON TAP

BRITA ON TAP V-MF

De ON TAP Pro V-MF is een filter die geschikt is voor alle keukenkranen. Filter direct PFAS uit je kraanwater.

BRITA MicroDisc waterfilters

MicroDisc

Filter PFAS uit je water waar je ook bent. De MicroDisc past op onze on-the-go waterfilterflessen en op onze karaffen.

Zit er PFAS in je kraanwater?

Zie hieronder op de kaart of er PFAS in jouw regio te vinden is

Kaart PFAS in Nederland en België

Bron: Forever Pollution Project